Početna Nadogradnja kose Nadogradnja keratinom

Nadogradnja kose keratinom

Dodatne informacije

  • Dužina: od 40cm - do 90cm dužine
  • Boja na lageru: Prirodna, nefarbana
  • Količina: prodaje se na gram
  • U ponudi: a. Tresirana, b. Klasirana, c. Sa keratinom
  • Struktura dlake: ravna
 
 

Kod nadogradnje kose keratinom se pre svega mora obratiti pažnja na kvalitet samog keratina. On mora svojom gustinom, tj. čvrstinom da garantuje otpornost na raznorazne spoljašnje odnosno ljudske faktore, a pre svega na toplotu.

Kvalitetan keratin ne sme menjati svoju čvrstinu prilikom izlaganja suncu ili toploti fena. U suprotnom mogu se javiti neželjeni efekti jer će se pramenovi nalepljeni na kosu spajati medjusobno i tako formirati nepreglednu grudvu koju je praktično nemoguće rasčešljati. U najboljem slučaju keratin će popustiti a pramenove ćete sejati svuda za sobom, a to vam svakako nije u interesu. Zato pre svega obratite pažnju da keratin bude od renomiranog proizvodjača.

Pramen kose koji je u svom korenu sjedinjen granulom keratina lepi se na pramen vaše kose slične debljine ali ne bliže od 1,5 cm od kože glave. U suprotnom može doći do glavobolje ili opadanja kose na mestima gde je pramen zalepljen. Lepi se uz pomoć topilice na temperaturi i do 200 stepeni.

Nadogradnja keratinom posle izvesnog vremena zahteva korekciju što naravno iziskuje dodatne troškove. Sam proces nadogradnje keratinom traje od 2h pa naviše. U svakom slučaju savetujemo da se pre odlučite za vlasuljara koji će vam kosu prodavati na gram a ne na pramen. Zašto? 100 gr kose i 100 pramenova nije isto, a i 100 pramenova možemo napraviti kako od 10 grama tako i od 150 grama kose , naravno razlika u debljini pramena će biti očigledna.

Potrebna količina kose za jednu prosečnu nadogradnju je 100-200 grama. Naravno u nekim slučajevima potrebno je više ali u nekim i manje kose. Još jedan detalj je jako bitan. Mnogo veću količinu kose dobijemo u 100 grama kose dužine 40 cm nego u 100 grama kose 70 cm. To je i logično jer gramaža kod duže dlake odlazi na dužinu a kod kraće na količinu.. Zato... Obratite pažnju na taj detalj.

Dakle, nadogradnjom uz pomoć keratina dobijamo fenomenalan vizuelni efekat, i uz minimalne korekcije vase kose (tanjenje krajeva, adaptacija boje..) granica kraja vaše kose i početka nadograđene kose gotovo se neće primećivati.

Pročitano 26371 puta Poslednji put izmenjeno četvrtak, 17 maj 2012 15:06
Ostali članci u rubrici: Nadogradnja kose perlicama »