Početna Nadogradnja kose Nadogradnja kose šivenjem

Dodatne informacije

  • Dužina: od 40cm - do 90cm dužine
  • Boja na lageru: Prirodna, nefarbana
  • Količina: prodaje se na gram
  • U ponudi: a. Tresirana, b. Klasirana, c. Sa keratinom
  • Struktura dlake: ravna
 
 

Nadogradnja kose šivenjem je takođe vrlo zastupljen sistem.
Saloni koji se bave ovakvom vrstom usluge, forsiraju je zbog svoje praktičnosti i brzine.

Vreme potrebno za izradu ovakve nadogradnje je višestruko kraće od vremena potrebnog za izradu nadogradnje keratinom. To je jedan od faktora zbog kojeg se devojke koje ne drži mesto radije odlučuju za ovaj sistem, odnosno sistem šivenja.

Na potiljačnom delu glave, u visini vrha uha isplete se riblja kost, do visine drugog vrha uha. Na riblju kost, namenskim, sintetičkim i elastičnim koncem, prišiva se istresirana kosa. Nadogradnja može biti tresirana ručno ili mašinski. Svakako je ručna tresa kvalitetnija od mašinske, ali bez obzira za koju se odlučite, poželjno je da tresa bude opšivena sintetičkim koncem, što će zaustaviti ispadanje dlake iz iste.

Ukoliko se odlučite za sistem nadogradnje šivenjem, preporučujemo da kosu ne održavate sami, već kod majstora koji vam je kosu nadogradio. Samo tako ćete biti sigurni da će higijena i kvalitet nadogradnje ostati ne promenjeni do poslednjeg dana. Treba obratiti pažnju da sama tresa bude opšivena sintetičkim koncem. Tresa opšivena pamučnim koncem se prilikom pranja teško suši, što može dovesti do trulenje konca, to bi samu nadogradnju učinilo nekvalitetnom a dlaka bi se iz nje izvlačila.

Još jedan od trikova koji se koriste za poboljšanje kvaliteta tresirane kose je upotreba gumenog mleka, kojim se tresa pre opšivanja premazuje. Naime, dok je gumeno mleko u tečnom stanju, pre nego se kosa skine sa tresir rama. Posle desetak minuta gumeno mleko očvrsne i samim tim nedozvoljava da se kosa iz trese izvlači. Tek nakon toga kosu opšivamo sintetičkim koncem u boji nadogradnje.

Pročitano 18511 puta Poslednji put izmenjeno sreda, 16 maj 2012 17:32